28.12.2012

Joulu, uusivuosi...

Saunan lämmin ilma tuntuu käsivarsilla ja pian pukki kolkuttaa jo ovea. Hän tulee tänä jouluna aiemmin kuin yleensä. Kitara soi ja ilmasta voi aistia iloisen tunnelman. Lahjoja on mielin määrin ja kohta kaikki tietävätkin, mitä pakettien sisältä löytyy. Mumina täyttää pöydän ja jouluruoka tuntuu maistuvan. Jos vatsassa on tilaa, ja vaikkei olisikaan, täytyy maistaa ainakin pari karkkia. Tosin sitä kun nyt melko paljon on, niin tuleehan sitä enemmän syötyä pelailun lomassa...
Seuraavana aamuna kipakka pakkasilma saa posket punottamaan, kun pulkkamäki kutsuu ja Melissa on saatu vetämään pulkkaa. Punaiset suitset, punainen pulkka ja punaiset ohjat. Sekä minulla punainen takki. Kaikki siis sävy sävyyn tonttulakin kanssa. :)
Joulu on nyt kuitenkin takana, mutta uusi vuosi edessä. Uudenvuoden aattona paukutellaan raketteja sekä valetaan tinaa.  Usein näkeekin, että tuo tina onkin juuri hevosenkengän muodossa. Hevosten korville paukuttelu ei kuitenkaan ole kivaa, joten jätin Melskunkin kotiin, kun serkuille ollaan menossa juhlaa viettämään.