TOIMINTA


KHT. Ahdemaassa on paljon tuntitoimintaa ja mahdollisesti myös leirejä ja vaelluksia. KHT. Ahdemaa on monipuolinen talli, joka pyrkii opettamaan sillä tasolla, että oppilaat voisivat joskus kilpailla, tietenkin oman halunsa mukaan. Tallissa on myös se erikoisuus, että hevosia löytyy jo kauan harrastaneille, aloittelijoille, pienille, isoille, nuorille sekä vanhoille. 


Alkeistunti: Mistä oikein voi lähteä, kun ei tiedä juurikaan tai oikeastaan mitään keppareista? 

No, ensinnäkin on hyvä tietää, että talli on hevosen koti ja kaikki hevoset eivät pidä kauheasta metelistä. Tallilla opiskellaan aloittelijoiden kanssa harjaamista, suitsintaa ja muita tärkeitä alkeita ennen ratsaille nousua.
Kun ollaan valmiita kentälle, voidaan nousta selkään. Alkeistunneilla harjoitellaan pääasiassa vain ravia ja käyntiä, mutta vähän kokeneempana voi jo nostella laukkojakin.


Yleistunti: Mitäs siellä sitten tehdään ja miten sinne voisi päästä?

Yleistunneilla harjoitellaan pieniä esteitä, kouluratsastuksen alkeita, radan teitä, pohkeenväistöä käynnissä ja laukkaamista. Yleistunneille pääsee heti, kun on alkeistunnilla näyttänyt pystyvänsä ohjaamaan hevosta ja pitämään käynnin ja ravin yllä. Yleitunneilla käydään myös maastossa. Yleistunneilla olisi tärkeää ruveta jo miettimään haluaisiko enemmän hyppiä esteitä vai vääntää koulukiemuroita. Tietenkin on mahdollista myös "erikoistua" molempiin.


Estealkeistunti: Miten voin oikein päästä estealkeistunnille?

Kun osaat ohjata hevosta  yleistunneilla ja nostaa laukan, voit siirtyä estealkeistunneille. Siellä harjoitellaan enemmän esteitä kuin koulua. Esteille opetellaan lähestymään oikein ja hyppäämään tyylillä esteitä 10cm-60cm asti. 


Koulualkeistunti: Miten voin oikein päästä koulualkeistunnille?

Kun osaat nostaa ravin ja laukan, pitää niitä yllä ja asettaa hevosta, voit siirtyä koulualkeistunnille. Siellä harjoitellaan pienten apujen käyttöä ja muotoon ratsastamista käynnissä. Myös ravissa asettaminen tulisi nyt oppia.


Este-edistyneimmät: Mitä siellä tehdään?

Este-edistyneimpien tunneilla harjoitellaan laukanvaihtoja ympyröillä ja mutkissa, laukan lyhennystä ja pidennystä sekä tietenkin esteitä vielä 60cm:stä ylöspäin. Maastoesteet kuuluvat asiaan.


Kouluedistyneimmät: Mitä siellä tehdään?

Kouluedistyneimpien tunneilla ratsastetaan hevosta muotoon ravissa ja laukassa, opetellaan asettamaan laukassa ja mennään pohkeenväistöä joka askellajissa. Jossain vaiheessa saatetaan tehdä myös piruetteja.


Myös pulkkaratsastusta (alla kuva), vetoa, juoksutusta, maastoilua ja vaelluksia voi harrastaa Ahdemaassa. Kuvista alimmaisena on kenttä, joka on kolattu ja talvellakin hyvässä kunnossa. :DMikäli olet kiinnostunut toiminnastamme ja tunnen sinut, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen khtahdemaa@gmail.com. Leirejä ja tunteja voi myöskin jo varailla vaikka ensi talvelle!